Fòrum BIKESPORT LLEIDA
Fòrum BIKESPORT LLEIDA
El ciclisme és per a fer salut, no per a perdre-la
Responder al tema
L’Alosa Becuda i l’estupidesa humana
LoJaume
Gran Biker

Registrado: 16 Abr 2008
Mensajes: 194


Responder citando
NOTA: El Club Bikesport Lleida no es fa responsable del contingut d'aquest foro, inclòs aquest escrit.
L'únic responsable d'aquesta carta és qui la signa. O sigui, jo.


L’Alosa Becuda i l’estupidesa humana

Bé, avui hem estat objecte d’aquelles coses que només poden passar en un país de pandereta com el nostre.
Avui els membres del nostre club haviem organitzat amb tota la il-lusió una trobada bicicletera a la timoneda d’Alfés, consistent en donar voltes durant dotze hores a un circuit senyalitzat. D’acord, sóm frikis, ...pero som així.

Quan ja portàvem 7 hores donant voltes, amb un sol que espetegava les pedres, ens han estroncat la festa de la forma mes absurda possible.
Ha vingut una parella d’agents forestals de Medi Ambient i ens han fet parar la cursa amb l’excusa de que la Timoneda d’Alfés és un espai protegit. Efectivament, la Timoneda d’Alfés es l’unic espai no conreat d’aquells secarrals, i per aquesta raó allí van trobar refugi una sèrie de bestioles, entre les quals es troba l’Alosa Becuda.
El forestal ens explicava que era periode de nidificació, i amb les nostres bicis podiem destorbar la posta de l’Alosa Becuda, no fos cas que esclafessim els seus ous acabats de pondre el mig d’una pista forestal. Si així fos, li haguéssim pogut respondre al galdós forestal que compliem una important funció ecológica, al eliminar precisament les aloses gilipolles, amb lo que contribuiem a la millora genètica de l’espècie.
Mentre el forestal ens donava aquesta classe magistral d’ecologia, un avió passava en vol rasant damunt dels nostres caps. De fet, avui hi havia una exhibició aèrea a l’Aeròdrom, amb continus enlairaments i aterratges d’avions amb un soroll de mil dimonis.
La conclusió immediata, es que, si queden aloses becudes a la Timoneda, és evident que són sordes. Es clar que, en aquest cas, tampoc sentirien les nostres bicicletes, molt menys sorolloses que aquests ocells de ferro.
Al fer-li aquesta observació al forestal, aquest ens comenta que l’Aeròdrom no compta, perque té permís per a la seva activitat.
Ah, coi! ...doncs haver començat per aquí, no? ...O sigui, no es tracta d’un problema d’ous, sino de papers, no?
Bé, no, en realitat, es tracta d’un problema d’ous, ...de tocar els ous.
Sembla ser que els ecologistes i l’Aeròdrom estan a la grenya, i com que aquests darrers tenen un paper que diu que poden fer volar avions, doncs ens fan la guitza a nosaltres perque no tenim un paper on hi posa que podem anar en bicicleta.

Suposo que hi deu haver massa agents forestals, no? Perque mira que n’hi ha d’atemptats ecològics, d’abocaments incontrolats, de quads i de motos que travessen el bosc amb el gas a tope, per a que vagin a tocar els collons a una colla d’amics, no?
I lo més indignant és que precisament defensem un dels símbols per excel.lència de l’ecologisme: la bicicleta.

I és que, companys, una cosa es el sentit comú, i l’altra ben diferent és la llei. I malauradament, no sempre van de la mà. Hem aprés que en aquest país de burócrates i de mediocres, lo important no és fer la feina ben feta, sino emplenar el formulari correcte.

Malgrat tot, ens hem de felicitar per l’organització d’aquesta prova. Era un repte important pel club, que si no hagués estat per aquests bastrussots, ho haguéssim assolit amb nota alta.
Per tant, ...visca el club Bikesport Lleida, visca la bicicleta de muntanya, i que visqui l’Alosa Becuda, ...allà on estigui.


Lo Jaume
(escritor en excedència)

Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
NoZone
Admin del ghetto

Registrado: 12 Abr 2008
Mensajes: 155


Responder citando
Aquest text és realment molt bo, ja esta bé trobar-li la cara "comica" a l'absurd asunto...

Jo quan vaig arribar buscant el meu relleu i enlloc de trobarme al carles preparat em trobo amb els frurals... ejem ejem, em debia quedar una cara de "acabaramos... apaga y vamonos!"

Un comentari, lo de "transitar per llocs només aptes per persones"... Jo em pregunto: els que anem en bici no som persones??? Pel que sembla no Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Altrament, segur que está ben especificat en algun lloc que no està permesa la circulació de bicicletes?

En fin serafín
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privadoMSN Messenger
LoJaume
Gran Biker

Registrado: 16 Abr 2008
Mensajes: 194


Responder citando
NoZone escribió:
Altrament, segur que está ben especificat en algun lloc que no està permesa la circulació de bicicletes?


No hi diu enlloc, perque la circulació de bicis està permesa.

El que no està permés es organitzar-hi una prova de bicis. Confused
Es a dir, quan hi tornem, ho hem de fer de forma "desorganitzada", com si ens haguèssim trobat allí de casualitat.

...Absurd, no?
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
LoJaume
Gran Biker

Registrado: 16 Abr 2008
Mensajes: 194


Responder citando
Afegeixo l'acta que van signar els forestals i el president del Club.

Cliqueu aquí per a descarregar-la: http://www.mediafire.com/?zejcvjywoma
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
LoJaume
Gran Biker

Registrado: 16 Abr 2008
Mensajes: 194


Responder citando
Bueno, ahir vaig parlar (indirectament) amb el cap dels agents forestals que ens van aturar la prova.

Diu que no posaran cap denúncia ni faran res perque realment no feiem res mal fet.
De fet, estan a favor d'aquesta mena d'iniciatives, sempre que es facin sota la supervisió de Medi Ambient, i per una altra vegada ens poden ajudar a realitzar el traçat (per a evitar possibles zones de nidificació), senyalitzar la ruta i controlar els accessos amb agents forestals.
Pero si veuen que es realitza una activitat continuada i sense control en aquest espai natural, estan obligats a aturar-la.

Per tant, treiem-ne una experiència positiva per a la propera edició.

Per cert, hauria de matitzar el meu primer post, pero ho deixo perque forma part de la història del club.
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
Xto
Biker amateur

Registrado: 14 May 2008
Mensajes: 66


Responder citando
Aixo em sembla a mi, que es una picabarralla entre el Aeroclub i el Exc.Municipi d'Alfés per una banda., i por un altre els "poders fáctics institucionals" (¿qui ha de debó al raderra?).S'han inventat aquet rollo de "la Alondra Dupont" (que cap ha vist desde fa decades i es suposa ja exaurida de la faz de la terra) per deixar els terrenys tal cual.Pura fantasía especulativa.

Penso que hi ha cosas que no pot fer en aquelles terres com: ampliar les pistes (aeroclub) o bé el Ajuantament d"Alfés pugui decidir sobre els seu términ municipal.Foscos interessos hi ha entre bambalines.

Cada vegada que hi ha ocasió de fer enrrenou, es presentan el sicaris (amb tots el meus respectes per aquestos funcionaris) de "medi natural" , o cualsevol altre intitució manipulable, argumentant una consecusió de paridas i "jilipolleces varias"... una raderra un altra.La gent pot ser estúpida, pero no tant!!!!!!

No faran res amb l'Acta, per qué no podem fer res.La propera vegade serán "els" es que ens convidin a fer una proba no competitiva (tot saben que era tancada al Club i no mes participativa)..... per fer bona prensa i mostra de la bona voluntá.No se si riuré o ploraré.Com vulgeu.A la fí: Tot es un "paripé".... ni punyetero cas.

Ja en parlat massea d'aquesta "Xorrada".

(Em vaig a fer algo molt mes productiu: fotre una cervessa!!!)

Saludations a tots

_________________
Leben wie Gott in Frankreich
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
guti
Gran Biker

Registrado: 23 Abr 2008
Mensajes: 210


Responder citando
avui em estat pedalejant lo betria i yo per montoliu,sunye, alfes i al pasar per laerodrom ens hem trobat una alosa becuda i li hem preguntat: hola com estas? que et molestem molt?
i ens ha contestat:
no, tranquils podeu pasar sempre que vulgeu, perque estic tan soleta que magrada veure pasar gent de vegades. Shocked
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
LoJaume
Gran Biker

Registrado: 16 Abr 2008
Mensajes: 194


Responder citando
Guti, ...vull fumar lo mateix que tu. Wink
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
NoZone
Admin del ghetto

Registrado: 12 Abr 2008
Mensajes: 155


Responder citando
S'ha enviat alguna "carta al director" en algun diari?

Avui al Segre, en una notícia on diu que els avions del Medi Ambient aterrissen a Alfés, hi ha una coletilla que es fa referència al fet del passat dissabte.

Jo ho enviaria si no s'ha fet encara...
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privadoMSN Messenger
regin
Okupa del foro

Registrado: 24 Abr 2008
Mensajes: 98


Responder citando
Ajunto l'escrit enviat a media ambient de Lleida referent al tema present, ha estat enviat a titol personal pero pot ser algún de nosaltre si senti identificat
A/a: Sr. Joan Farré i Viladrich, responsable de: Serveis Territorials de Medi Ambient a Lleida

Assumpte: Les bicicletes i el medi ambient

Ven volgut Sr. Responsable de la gestió mediambiental, referent a diversos articles publicats recentment al diari Segre de la timonera d’alfes i el aeròdrom, com persona afectada per l’actuació dels Agents Forestals en aquest indret voldria exposar lo següent:

Fa uns dies uns amics en proposaren un dinar i una pedalada per la zona d’Alfes, pot ser per recordar aquells dies de no fa gaires anys que utilitzarem les bicicletes, per reivindicar la protecció de la timonera d’Alfes.

La varem acceptar la proposta de bon grat, era una mostra de que utilizan vihicles no contaminans i gaudin del entorn natural més proper, no calia fer llarçs desplazaments amb automovil, per passar un bon día amb familia.

Desprès de no poques nogociacions varem convencer el nostre fill de 15 anys, per participar en una activitat natural i sana, aquetes edats la comoditat i el cofort d’els cotxe s’imposa amb facilitat sobre el esforç que representa utilitzar la bicicleta.

Disposats la meva dona el me fill i jo mateix puntuals a les 9 del mati, del dissapte 30 de juny, a participar tot i la calor.

Els nostres amics del Club Bike Sport Lleida ho tenien tot previst, varen utilitzar la zona d’aparcament del Aeròdrom per muntar unes taules amb begudes i, uns tendals ens protegien d’ells intensos rajos solars.

Els circuit que pasava per els camins estaba marcat amb pots de guix al terre i amb els cartells de paper soportat per pals de fusta, ens tornaven un maxim de 7 ciclistes a la vegada, distanciats convenientment per minimitzar el pas de les bicicletes, ens ho pasevem molt vé tot i la forta calor.

A les 17 hores els agents rurals nº 1532 i 1199 varen ordenar que supenguesin la ciculació amb bicicleta, exivint el decret 148/1992, en aquells moments 6 persones ciculaven amb bicileta en el moment de maxìma participació eren 7 ciclistes.

No va ser posible el dialec, sèns va prohibir l’utilització de les bicicletes, jo estaba perplex i confós.

Devant d’un fet tant insolit varem solicitar la presencia de la prensa, i la Sra. Alcaldesa d’ Alfés, que va manifestar aver atoritzat la pedalada uns dies abans, i no comprendre el que passaba fins i tot va fer colocar cartells per el municipi d’Alfés per donar a coneixer la pedalada.

Perplexos, varem contemplar com els agens rurals que habien prohibit la circulació amb bicicleta, circulaven per aquells camins amb un vehicle tot terreny de gran cilindrada, per tal de valorar els danys ocasionats per les bicicletes.

Els ciclistes varem retornar a les notres cases pensan que demà seria un altre dia.
Desmudàvem les taules que servien per posar les begudes, quan el meu fill em digué:
“papa t’has de comprar un tot-terreny com el dels forestals, no et cal fer cap esforç i pots anar per els camins, això de la bicicleta ja tu en dit es antiquat.

Sr, responsable del medi ambient penso que seria interessant analitzar els punts,

No té validesa l’autorització feta per l’alcaldessa d’Alfés i la seva posterior verificació de correcta forma de actuar per part dels ciclistes?.
Es cert que el Decret 148/1992 regula les activitats esportives que poden afectar les especies de la fauna salvatge. Com pot afectar la fauna salvatge 7 ciclistes circulant
distanciats per els camins?.
No seria molt més efectiva un a correcte senyalització avui inexistent que prohibeixi el pas les bicicletes.

No puc acabar aquestes línies sense fer esmena als que haurien de ser els protagonistes, les especies protegides i tots aquells ser vius víctimes de d’hipocresia humana que contemplen com l’esser humà omple els carrers i les places de cartells immensos (tan immensos que ens deixen sense recursos per senyalitzar les zones protegides) que anuncien als que prometen una millor gestió del medi ambient, en nom dels que no tenen bot ni veu plantejo la següent reflexió: la nostre gestió mediambiental es realment una millora o es un mecanisme per netejar la nostre imatge i la nostre consciència.

PD, el nom del destinatari i la compte de correu electrònic son els que figuren a: www gencat.cat- dep. medi ambient de Lleida
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
LoJaume
Gran Biker

Registrado: 16 Abr 2008
Mensajes: 194


Responder citando
Em sembla una bona idea, regin.


(per cert, ...necessites urgentment un corrector ortogràfic de català)
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
Xto
Biker amateur

Registrado: 14 May 2008
Mensajes: 66


Responder citando
A mí també em sembla molt bé, malgrat que penso que ni s'ho llegiran.

Felicitacions per l'escrit, Regin

_________________
Leben wie Gott in Frankreich
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
Xto
Biker amateur

Registrado: 14 May 2008
Mensajes: 66


Responder citando
LoJaume escribió:
E

(per cert, ...necessites urgentment un corrector ortogràfic de català)


Jo també, peró .... ¿¿¿aixo importa???

_________________
Leben wie Gott in Frankreich
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
msxtr
Enganxat al foro

Registrado: 22 May 2008
Mensajes: 43
Ubicación: Lleida


Responder citando
Juer!!!!!!!! como está el patio!!!!!!! Shocked Shocked Shocked Shocked

Saludos

_________________
Donde vais tan rápido, eiiiiiiiii esperadme!!!!
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
LoJaume
Gran Biker

Registrado: 16 Abr 2008
Mensajes: 194


Responder citando
Bé, sembla que els de medi ambient llegeixen aquest foro. Tot un honor. També sembla que no els ha agradat massa el meu post. Per tant, deixeu-me fer unes aclaracions:

- Això és un foro lliure i públic. I com a qualsevol foro lliure i públic, les opinions que en ell s'exposen són totalment personals, i per tant, el club no s'en fa responsable ni té per què estar-hi d'acord.

- Vaig escriure el primer post en un moment d'emprenyament per haver-nos estroncat la festa. A pesar de tot, crec que està feta amb respecte i un evident toc d'humor. Si molesta, és que teniu la pell extremadament fina.

- Posteriorment vaig matitzar la meva opinió, entenent que els forestals feien la seva feina i que nosaltres ens vam precipitar al suposar que el permís de l'ajuntament d'Alfés ja era suficient. Per aquesta raó no vaig enviar la carta als medis locals, donant per tancat el tema.

- El conflicte actual entre l'Aeròdrom i Medi Ambient és un tema que ni ens va ni ens vé. Nosaltres només som un grup d'amics que anem en bicicleta, que estimem la natura i no entrem en qüestions polítiques.

- Tant els tècnics de Medi Ambient, com els agents rurals i com el club Bikesport Lleida, compartim els mateixos objectius respecte a la conservació, valoració i respecte al medi natural. Estic segur que podrem col.laborar mútuament en futurs esdeveniments que s'organitzaran.
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
regin
Okupa del foro

Registrado: 24 Abr 2008
Mensajes: 98


Responder citando
- Tant els tècnics de Medi Ambient, com els agents rurals i com el club Bikesport Lleida, compartim els mateixos objectius respecte a la conservació, valoració i respecte al medi natural. Estic segur que podrem col.laborar mútuament en futurs esdeveniments que s'organitzaran.
D'acord per aquest motiu es necesari el dialec, la bicicleta el medi de transport ecologic per excelencia ha de tenir un protagonisme amb la gestió mediambiental.
Qui ha de ser el promotor de la iniciativa?
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
LoJaume
Gran Biker

Registrado: 16 Abr 2008
Mensajes: 194


Responder citando
Veig que els homes de verd no van tenir tant èxit en el seu intent de foragitar els militars de la timoneda d'Alfés quan feien pràctiques de paracaigudisme. Els va resultar molt més senzill fotre a fora uns quants ciclistes que anaven pels camins.
Suposo que el fet de que els primers portèssin fusells i morters havia de suposar un arguments de pes per no haver-hi d'insistir gaire. Ademés, aquesta gent quan treballen no estan per òsties, i sempre es pot escapar una garrotada.

De qualsevol forma, sembla que els homes de verd han emés un informe al Departament de Medi Ambient on s'explica que l'alosa becuda i les seves amigues no han sofert cap dany colateral com a resultat de les maniobres militars, i que aquell medi no s'ha vist alterat gens ni mica. Shocked
Suposo que quan saltaven tenien cura a no caure a sobre un niuet de mixonets, i si alguna bestiola en sortia malparada la portarien de seguida a l'hospital de campanya on li curarien les ferides, o algo així. Confused

Llavors la reflexió és evident: si un quants dies amb trescents soldats fent maniobres per la timoneda no han deteriorat gens aquell indret, entenem que una dotzena de ciclistes donant voltes unes hores pels camins, encara farem menys mal, no?
Què hi diuen, els homes de verd? ...eh?

Es clar que, ...potser es tracta de portar també uns quants fusells i canons. Confused

_________________
"El patiment és passatger, però la glòria és per sempre."
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
NoZone
Admin del ghetto

Registrado: 12 Abr 2008
Mensajes: 155


Responder citando
D'això se'n diu doble rasero i punt.

_________________
Salida de caballo andaúz, llegada de burro manchego... POC A POC I ANAR FENT HOME!!!
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privadoMSN Messenger
josep m
Contestador compulsiu

Registrado: 13 May 2008
Mensajes: 55


Responder citando
Els forestals són funcionaris i fan el que els manen. El problema és les ordres que reben, sovint emeses per responsables polítics que no tenen idea del terreny que trepitgen i només els ocupa el neguit de quedar bé davant del seu partit i del conseller del ram, i sobretot, insisteixo, sobretot, que no es parli d'ells en els mitjans de comunicació. A les rates de despatx els preocupa més el que digui el Sr. Vázquez -exòtic antròpode busca-raons i vividor a càrrec dels pressupostos generals de l'estat- que la mateixa alosa (de la qual només saben el que han vist en alguns cromos del bollycao).

El cas del Sr. Farré no és diferent del d'altres com ell: com que no el van poder col·locar de diputat li van oferir el 'placebo' de la direcció dels serveis territorials de medi ambient -com que el partit és verd, passa bou per bèstia grossa-. Què en sap aquest home del que porta entre mans? Res, però era en el lloc adequat en el moment oportú.

El principi de Peter diu que "en qualsevol jerarquia, tota persona tendeix a ser ascendida, fins assolir el seu nivell òptim d'incompetència; per tant, tot càrrec està condemnat a acabar en mans d'un incapaç".

Amb els forestals hi ha més coses que ens apropen que no pas que ens allunyin, perquè ÉS EVIDENT que estem en el mateix bàndol; però el cas és que ells estan en mans d'incapaços i fan el que els diuen que han de fer. El seu principal problema és que han de donar la cara -i rebre els mastegots- per una política mal dissenyada i encara pitjor implementada.

Un altre dia podríem parlar del Segarra Garrigues i les ZEPA, una altra cagada de l'alçada del campanar de la Seu Vella. Ja no podrem ni cometre l'error de posar el carro davant de les bèsties, ara ens haurem de vendre el carro, o fer-ne llenya i menjar-nos les bèsties a la brasa. Quin futur ens espera!!
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privadoEnviar email
Peri-petit
Ni xixa ni limoná

Registrado: 12 Abr 2009
Mensajes: 24
Ubicación: Torrefarrera Ciudad sin ley


Responder citando
Man comentat que tota aquesta zona "protegida" ha estat cosechada o com se digui, vamos que ho han arrasat tot.(me sembla q els pagesos ho han fet pero no ho se)

JAJAJAJAJA senyors forestals us l'an ven fotuda!, ai calla... que segurament devien tenir els papers en regla pero a arrasar-ho, aixi doncs no dic res tu..

De totes maneres aquests forestals han fet un RIDICUL ESPANTÓS veient com ha acabat la super area protegida i han demostrat que son uns bons protectors, weno ara tindran menys feina amb menys arees que vigilar.

Salut i foça al canut.
Ver perfil de usuarioEnviar mensaje privado
L’Alosa Becuda i l’estupidesa humana

Puede publicar nuevos temas en este foro
No puede responder a temas en este foro
No puede editar sus mensajes en este foro
No puede borrar sus mensajes en este foro
No puede votar en encuestas en este foro
Todas las horas son GMT + 2 Horas  
Página 1 de 2  

  
  
 Responder al tema  


Crear foro | foros de Futbol | | soporte foros | Contactar | Denunciar un abuso | FAQ | Foro ejemplo